Tomáš Klus promluvil o situaci v USA: Tohohle se české celebrity opravdu bojí!

Tomáš Klus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. ledna 2021 15:19 | Aktualizováno: 10. ledna 2021 22:00

Dění ve Spojených státech znepokojilo zpěváka Tomáše Kluse (34). Ten varuje, že když lidé slepě věří prohlášení svých lídrů a neověřují si fakta, může to být nebezpečné! A není jediný, kdo se obává, že by v takovém případě věci mohly skončit hodně špatně!

Tomáše Kluse znepokojilo to, co se stalo v USA. Ve Washingtonu musela být po středečním násilném vpádu příznivců dosluhujícího republikánského prezidenta Donalda Trumpa do budovy Kapitolu přerušena společná schůze obou parlamentních komor.

Podle českého písničkáře je to exemplární příklad toho, co se stane, když demokratická společnost nepídí po důkazech a slepě věří tvrzení některých výrazných jedinců. „Když se demokracie zúží na 'můžeme si říkat, co chceme', měli bychom zpozornět, neboť ani to není pravda. Říkat veřejně si můžeme co chceme v momentě, kdy jsme schopni podat důkaz o pravdivosti svého tvrzení, popřípadě předeslat, že se svým názorem snažíme otevřít diskuzi na dané téma,“ myslí si Klus.

Varuje také, že prezentovat nepodložený názor nebo pocit jako pravdu má fatální následky. „Buďme bdělí, chaos nikdy nespí,“ dodává na instagramu Klus.

Za pravdu mu dávají i další známé české tváře. „Souhlasím. Je to děs! S napětím očekávám, co bude dál. Nicméně netradiční zvolení dvou senátorů ve státě Georgia, z nichž jeden je židovského původu, druhý dokonce pastorem v tom samém kostele, kde působil Martin Luther King, Kamala Harrisová se stává nejnemocnější ženou světa, neb americký Senát je teď padesát demokratů na padesát republikánů a plichtu rozhoduje viceprezident USA. USA vysílají různé i hrůzné signály,“ přidala se k němu herečka Eva Holubová,

„Tak to je zcela přesné!“ přitakává Klusovi zpěvačka Ewa Farna. „Amen,“ napsal pod zpěvákovo vyjádření jeho kolega z hudební branže Matěj Ruppert. „Souhlas!!“ podpořil ho také zpěvák a velký sportovec Václav Noid Bárta.

Témata: Tomáš Klus Eva Holubová Matěj Ruppert Ewa Farna USA