Dana Morávková rozzuřila fanoušky: Hanba, jste zaprodaná loutka! Kolik vám za to zaplatili?!

Dana Morávková

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. ledna 2021 19:09 | Aktualizováno: 10. ledna 2021 9:43

Herečka Dana Morávková nechtěně vyvolala pořádnou bouři! Svých fanoušků se totiž zeptala, zda by se nechali otestovat na koronavirus, aby mohli jít do divadla. Tato otázka ovšem vyvolala tak vášnivé reakce, že to i samotnou herečku zaskočilo!

Dana Morávková i její další kolegové jsou kvůli natáčení testováni na koronavirus často. „Včera jsem se dočetla, že jednou z možností navrácení k normálnímu životu je nechat se před akcemi, jako například představeními či koncerty, otestovat. Proto mě zajímá, zda byste za námi přišli do divadla pod podmínkou testu. Díky za odpovědi,“ pokusila se na svém facebooku rozpoutat debatu herečka.

Jenže diskuze se ihned zvrtla v urážky a hádky. Řada uživatelů ji odsoudila, protože podle nich fotkou k otázce dělá reklamu nejen testování, ale i očkování proti koronaviru. Na přiloženém snímku má totiž na sobě bílou košili a v ruce drží injekční stříkačku. A to některé velmi popudilo!

„Paní Morávková, příště se budete lidí ptát, jestli by byli ochotní nechat se očkovat, aby mohli do divadla? Proč tomu děláte reklamu…“ vyčítá herečce fanynka Marie. Morávková měla snahu s lidmi diskutovat a tak jí odpověděla. „Tak ptát se snad mohu? Nebo to se také nesmí? A reklamu opravdu nedělám...“ ohradila se herečka. Neměla ovšem chuť se s lidmi dohadovat. „Mýlíte se, ale asi už nemám chuť ani důvod nic vysvětlovat... přečtěte si noviny, a je to,“ poradila zmíněné dámě Dana Morávková.

I když se našli tací, kteří herečce na otázku odpověděli slušně, objevovali se neustále další pisatelé, kteří herečku slovně napadali. „Noviny a televize vám už načisto vymyly hlavy, jste obyčejná zaprodaná marioneta tohoto systému, hanba!“ píše se například v jednom z kritických příspěvků.

„Také jsem byla zděšena nad otázkou paní Dany. Nehledě k tomu, že se jedná o testování a v ruce drží injekční stříkačku. Trapné a ubohé!“ přidala se další. „Proč ta stříkačka v ruce, když se ptáte na test?“ zajímalo paní Radanu a další. „Fotka pro časopis, hraji doktorku, tak proto,“ odvětila Morávková.

Diskutující Josef následně herečku, která hraje lékařku Zdenu Suchou v Ordinaci v růžové zahradě 2, dokonce nařkl, že příště se už bude ptát přímo na očkování. „Tak určitě...“ kroutila nad podobnými obviněními Morávková.

Odpůrce očkování a testování přesto nepřesvědčila, že otázka byla položena bez postranního úmyslu. „Je nechutné využívat k propagaci herce či zpěváky! Že si nedáte pokoj!“ zlobí se pan Zdeněk. „Kolik vám za to zaplatili? Testovat bych se kvůli divadlu či jiným akcím určitě nedal,“ přidal se další uživatel. „Představte si, že nic, pane anonyme. Určitě se nenechte testovat, proč taky? Vždyť nikam nechodíte...“ rýpnula si do něj herečka, podle které je otázka o tom, kolik jí za tento příspěvek zaplatili, opravdu mimo mísu.

„Herci mají hrát a na testy sr*t,“ poradila Daně fanynka Jana. To ale podle Morávkové prostě nejde. „Herci na testy chodí, pokud točí,“ připomněla. „Jsou to kecy, jen potřebují, aby se nechalo dalších pár blbců testovat a aby se tím zvyšoval pořád jen počet testovaných a údajných nakažených. A lákadlo či upoutávku dají herce, zpěvačky atd. Páč už neví, jak na nás...“ je přesvědčena paní Gabriela.

I když se našli tací, kteří se herečky i testování a očkování zastali, kritici byli opravdu hodně vidět a často je přehlučeli. A tak Morávková debatu rázně ukončila. „Myslím, že reaguji velmi klidně. Avšak urážet se nenechám. Zajímal mne názor diváků, nic jiného,“ zdůraznila.

Přesto se o pár hodin k tématu ještě jednou vrátila. „Uzavírám anketu s otázkou, zda by jste přišli či nepřišli do divadla pod podmínkou testu. Nejčastější odpovědí byly nadávky nebo otázka, kdo mě za to platí. Odpovídám, že nikdo, jen jsem se chtěla zeptat. Někteří jste se rozparádili, jako kdybych si to vymyslela... No nic, včerejší test dopadl dobře, a čeká mne natáčení. Mějte se hezky, a přeji pevné nervy," popřála všem Morávková. 

Témata: Dana Morávková Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)