Legendární Chcete mě? už ČT vysílat nechce! Fanoušci se bouří, konec je překvapil!

Poslední díly pořadu Chcete mě? uváděl Petr Rajchert. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. ledna 2021 13:30

Od ledna je možné pozorovat také změny v programu jednotlivých televizních stanic. Česká televize učinila jedno rozhodnutí, které mnoho diváků pořádně nadzvedlo. Jaký legendární pořad na obrazovkách končí?

Na Nový rok se na facebookovém profilu pořadu „Chcete mě?“ objevilo oznámení, že ve vysílání této relace už veřejnoprávní televize nebude pokračovat. Z vysvětlení vyplývá, že podle dramaturgů již pořad postrádá svůj někdejší smysl.

„Za léta, kdy byl pořad vysílán, se doba proměnila, právní prostředí a ochrana zvířat je na diametrálně jiné úrovni, zvířatům dnes velmi efektivně pomáhají nalézt nové domovy samotné útulky a spolky prostřednictvím sociálních sítí, proto samotná televizní nabídka zvířat již ztratila na své efektivitě,“ stojí v prohlášení.

Pořad byl ve vysílání úctyhodných 29 sezón, premiéru měl ještě v době společného státu počátkem května 1992. U zrodu stáli scénárista Jiří Šebánek, režisér Ladislav Daneš a zpěvačka Marta Kubišová, o tři roky později se připojil Zdeněk Srstka. Předloni se pak novým členem týmu stal Petr Rajchert.

ČT se prý hodlá této tematice věnovat dál ve stávajících i nových pořadech, nic takového ale fanoušci „Chcete mě?“ evidentně slyšet nechtějí. Mnozí z nich doufají, že rozhodnutí Kavčích hor se jim ještě podaří zvrátit.

K dnešnímu dni je pod příspěvkem o konci relace téměř 270 komentářů, z nichž většina je k ortelu nad pořadem kritická. „Vyzývám další lidi, abychom psali řediteli Dvořákovi. Snad to pomůže,“ píše jedna z divaček.

Další fanoušek prosí lidi, aby psali spíše na emailovou adresu Rady České televize. „Je lepší napsat tam, aby viděli, že je o to zájem. Na facebooku píše a čte někdo v kanclu, kdo to rozhodně dál nepředá, protože tohle není oficiální podnět,“ uvedl ve svém příspěvku.

Témata: pořad Chcete mě Česká televize Marta Kubišová Zdeněk Srstka Petr (herec moderátor) Rajchert