Chřestýš uštkl dívku a ztratil se: Nové informace z místa neštěstí!

Chřestýš, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. ledna 2021 9:50

Málokdo by čekal, že se v Česku bude v lednu řešit uštknutí hadem, ale je tomu tak. O víkendu došlo k útoku na malou holčičku v obci nedaleko Prahy. Jak se daří holčičce a při pátrání po plazovi?

Jak vás stars24.cz informoval, o uplynulém víkendu uštkl jedovatý had, pravděpodobně chřestýš, malou holčičku v Jenštejně u Prahy. Pátrání po plazovi bylo dlouho bezvýsledné, další informace přinesl v neděli na facebooku starosta obce Norbert Hlaváček.

Komunální politik potvrdil, že je v kontaktu s rodinou šestileté dívky, která byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče. „Podstoupila čtyři testy a vypadá to, že ji zítra přesunou na běžné oddělení,“ uvedl s tím, že nedostala protijed, protože odborníci ani lékaři nebyli schopni určit, jaký druh hada na ni zaútočil.

„Bez toho ani my nemůžeme efektivně zvolit další postup. Had může být dávno mrtvý, protože v tomto prostředí určitý druh nepřežije, nebo přežije jen krátce. Od herpetologa víme jen to, že je to had o velikosti až 1,5 m a mohl by vážit až 3 kg,“ vysvětlil starosta spoluobčanům.

Hlaváček vyzval chovatele, který postrádá hada, aby se ozval klidně anonymně a sdělil, jaký druh hada mu utekl a zda jej už náhodou nemá zpátky u sebe. „Anonymně mne může chovatel kontaktovat třeba tak, že vhodí vzkaz do schránky úřadu před vchodem do budovy,“ napsal.

„Chápu, že máte obavy, sám mám děti, situaci se dále snažíme řešit a vyřešit, ale vše závisí především na tom, abychom zjistili druh hada a zda je vůbec nutné dál hledat, popřípadě jakým způsobem,“ dodal Hlaváček.

Témata: Hadi středočeský kraj děti