"Promiňte, že jsme to nezvládli." CK Firo-tour kvůli koronaviru na Slovensku skončila!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. prosince 2020 9:18

Epidemie koronaviru si už vyžádala svou daň u řady podnikatelů a firem, a jednou z posledních je slovenská cestovní kancelář Firo-tour. Ta situaci nezvládá a zavírá.

Cestovní kancelář podle slovenských médií tvrdí, že nechce riskovat nevyplacení svých klientů. Proto se rozhodla od nového roku zavřít.

Podobně jako další cestovky, i tato čelila v letošním roce velkým výpadkům příjmů. Na příští rok ale navíc nezískala pojištění proti insolventnosti, a jelikož nebude od nového roku pojištěná, nemůže podnikat.

"Koronakrize zasáhla nás všechny. Některé více, některé méně. Bohužel právě cestovní ruch to postihlo absolutně. I když jsme do poslední chvíle věřili a doufali, že to zvládneme, dnes se vztyčenou hlavou přijímáme porážku a vás všechny s pokorou žádáme o pochopení," píše kancelář na sociální síti.

"Promiňte, že jsme to nezvládli. Promiňte a mějte na nás hezké vzpomínky, tak jako na všechny dovolené a výlety, které jsme spolu během těch 20 úžasných let absolvovali," dodává ředitel Marcel Siekel.

Současní klienti se ale podle prohlášení pojišťovny nemusí ničeho obávat. Pojišťovna je totiž odškodní a své peníze by měli dostat zpět do půl roku od podání žádosti.

Česká kancelář Firo-tour je pojištěná jinde a úpadek slovenské firmy se jí netýká. I ona se ale dostala do potíží a letos v létě požádala o mimořádnou ochranu před věřiteli.

Témata: cestovní kanceláře firo tour cestování