Honza Dědek a Barbora Jánová míří do čtvrtého Skoro na mizině!

sKORO NA mizině

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. prosince 2020 14:47

V neděli 20. prosince se fanoušci dočkají čtvrté epizody seriálu sKORO NA mizině, který vznikl díky finanční podpoře fanoušků. Opět se v něm představí herci Divadla Mír.

"My už si ten lockdown bez natáčení sKORO NA mizině ani neumíme představit," vtipkuje režisér Vladimír Skórka, který ale dlouho odolával, zda se do dalšího natáčení vrhnout. "Přemluvil nás až Petr Kolečko, který se nabídl, že by jeden díl zase napsal. Nyní tedy finišujeme čtvrtý díl, který napsal Martin Šimiček - autor první a druhé epizody - a když fanoušci podpoří i další díl, dočkají se právě Kolečkova pokračování," prozrazuje Skórka.

V této epizodě se opět objeví manžel herečky Jany Bernáškové, scénárista a producent Rudolf Merkner spolu s ostravskými herci z Divadla Mír, které doplní herečka Barbora Jánová a moderátor Jan Dědek. Překvapením ale bude to, že Rudova role bude oproti jeho předchozím výkonům mnohonásobně výraznější.

"Brát štěky se vyplatí! Mé dva vteřinové výstupy z jara, které mi náhodou vytvořila moje žena (Jana Bernášková), totiž scénárista Martin Šimiček a režisér Vladimír Skórka posunuli do více než jednoho obrazu a navíc s charakterním hercem! A jelikož jsem byl kostýmovaný, byl se mnou i s charakterem mé postavy služebně starší kolega Vava Polák nadmíru spokojený!" směje se Rudolf Merkner.

Tvůrčí tým seriálu sKORO NA mizině se nově rozrostl o hudebníka Romana Holého (Monkey Business a J.A.R.), který pro pokračování složil hudbu. "První tři díly seriálu sKORO NA mizině mě na jaře v karanténě naprosto dostaly! Jsem jeho obrovský fanoušek, takže když v létě dorazil na Šumavu kousek od mé chaty můj kamarád Ondra Brzobohatý spolu se svými přáteli, mezi nimiž byla i Nikol Klevcovová z tvůrčího týmu seriálu, poprosil jsem ho, že se s ní chci potkat, protože seriál miluju a kdyby dělali další díly, chci pro ně dělat hudbu, nebo jakkoliv pomoct. A opravdu, nebyl to klasický opilecký slib, který vyšumí. Nikol mi v listopadu poslala scénář, propojila mě s režisérem Vladimírem Skórkou a už za pár dní bude venku další díl i s mojí hudbou. Nemůžu se dočkat," prozrazuje Roman Holý.

Témata: sKORO NA mizině (seriál) Honza Dědek