Olympijský vítěz David Svoboda: Drsná slova o koronaviru a české vládě!

David Svoboda (moderní pětibojař)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. prosince 2020 12:56

Česko se po dvou týdnech připravuje na opětovné uzavření restaurací, hotelů, bazénů a fitness center, zoologických zahrad, památek či knihoven. Olympijský vítěz David Svoboda se domnívá, že to už vláda přehání. Volá po svobodě a dokonce i po revoluci!

Majitelé restaurací a hospod mají opět plnou hlavu starostí. Otevřeno mohli mít jen pár dní, teď vláda opět rozhodla o tom, že musejí zavřít. Zákazníci si tak budou moci jídlo koupit pouze prostřednictvím rozvozu nebo prodejního okénka. Ze situace nemá radost ani olympijský vítěz David Svoboda.

„Vždycky si rád zajdu někam do restaurace na dobré jídlo, na pivo nebo na kafe. Taky potřebuju ke zdraví a pohodě pohyb, trénink a běžný společenský život. Mám samozřejmě rád svoji práci, která mě živí a točí se většinou kolem sportu. Taky si rád náležitě odpočinu, když můžu...“ svěřil se na sociálních sítích moderní pětibojař.

Opatření proti koronaviru pokládá za přehnaná. „Vláda nás bohužel ve všem čím dál víc omezuje a ve jménu ochrany zdraví a životů lidí způsobuje pravý opak. Svéprávný člověk si sám nejlíp rozhodne o tom, co je pro něj nejlepší nebo jaké riziko je ochoten přijmout,“ myslí si Svoboda, který se televizním divákům představil také v pořadu StarDance.

„Někdo se možná pro falešný pocit jistoty a bezpečí této své volby klidně vzdá. Já teda ne! Život je prostě riskantní a žádná vláda to nezmění,“ upozorňuje sportovec. Cituje také jednoho ze zakladatelů Spojených států Thomase Jeffersona. „'Je-li zákon nespravedlivý, lidé mají nejen právo se jím neřídit, ale přímo povinnost tak činit.' Volám po ztracené svobodě. A taky po revoluci,“ burcuje David Svoboda.

Témata: David Svoboda (moderní pětibojař) Koronavirus