Rouškovné pro důchodce: Do dnešního dne by ho měl obdržet každý!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. prosince 2020 8:16

Do konce roku měli senioři jednorázově obdržet 5000 korun navíc k penzím. Dnešním dnem končí lhůta, do které měli poštovní poukázku na zmíněnou částku obdržet penzisté pobírající důchod v hotovosti.

Vláda během koronavirové pandemie slíbila seniorům jednorázový příspěvek ve výši 5000 korun. Návrh zákona však prošel přes obě parlamentní komory a prezidenta republiky teprve nedávno, a tak se peníze začaly vyplácet až koncem listopadu.

Nyní už by měl se slíbenou částku počítat téměř každý penzista. Vyplývá to z informací, které na svých webových stránkách k takzvanému rouškovnému uvedla Česká správa sociálního zabezpečení.

Výplata v hotovosti totiž byla realizována poštovními poukázkami typu B, které měly být doručeny adresátům dle režimu České pošty do dnešního dne, tedy 15. prosince. Na jejich základě jim bude mimořádný příspěvek vyplacen na pobočce České pošty.

Výjimkou jsou poživatelé důchodu, kterým dosud nebyla zařízena běžná lhůtová výplata, a penzisté, kterým jsou peníze vypláceny do ciziny. Tito lidé se jednorázového příspěvku dočkají se zpožděním.

Témata: důchody důchodci čssz