Ztracený chlapec v Praze: Příběh malého skauta měl šťastný konec!

Šestiletý František se ztratil na Hlavním nádraží v Praze.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. prosince 2020 12:15 | Aktualizováno: 13. prosince 2020 13:45

Příběh chlapec, který se o víkendu "ztratil" v Praze, měl šťastný konec. Skauti, s nimiž měl vyrazit na výpravu, vysvětlili, co se stalo. Roli v tom sehrála koronavirová pandemie.

Jak vás stars24.cz informoval, v Praze a středních Čechách od sobotního rána probíhalo pátrání po malém Františkovi, který se ztratil na Hlavním nádraží během skautské výpravy. Chlapec se naštěstí v pořádku našel během odpoledních hodin.

On sám v podstatě vůbec netušil, že je něco špatně. Skaut na sociální síti popsal, k čemu během výletu došlo. „Co se stalo? Na nádraží se omylem připojil k jinému skautskému oddílu, se kterým strávil den na výpravě. Jen na jiné, než na kterou mířil,“ uvedli jeho zástupci na twitteru.

Následně nějaký čas trvalo, než povolané osoby přišly na to, že něco nesedí. Vedoucí výpravy až po několika hodinách zjistili, že s sebou mají jednoho malého skauta navíc. Malý František byl tedy neustále pod dohledem.

„I to se může stát, pokud jsou skautské oddíly plné nováčků, kteří se měsíce neviděli kvůli epidemii,“ konstatovali skauti.

Témata: Hledané osoby děti Praha