Bavorsko bouchlo do stolu. Čechy na nákupech už nechce!

Do Německa na nákupy? Bude to těžší a těžší

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. prosince 2020 12:40

Od středy nebude možné jezdit na nákupy do Bavorska, tamní vláda zpřísní protikoronavirová opatření. Zákaz bude platit zatím do úterý 5. ledna.

Bez karantény a negativního testu na covid-19 budou moci stále překračovat hranice pendleři a rodinní příslušníci. Na twitteru to uvedlo české ministerstvo zahraničí.

⚠️🇨🇿🇩🇪 Bavorská vláda rozhodla o zpřísnění protiepidemických opatření. Pro ČR je zásadní, že od středy 9. 12. 2020 bude zakázán tzv. malý pohraniční styk (nebude tedy možné jezdit na nákupy k sousedům).

— MZV ČR (@mzvcr) December 7, 2020

"Bavorská vláda rozhodla o zpřísnění protiepidemických opatření. Pro ČR je zásadní, že od středy 9. 12. 2020 bude zakázán tzv. malý pohraniční styk (nebude tedy možné jezdit na nákupy k sousedům). Pro pendlery a rodinné příslušníky však zůstává překračování hranic možné bez karantény a bez nutnosti předložit negativní test. Přijatá opatření bavorské vlády budou platit prozatím do 5. 1. 2021," sdělilo ministerstvo.

Původně měli čeští občané výjimku pro cestování s negativním testem na koronavirus do Bavorska, spolková země ji ale začátkem listopadu zrušila. Povinná je desetidenní karanténa, po pěti dnech ji je možné ukončit negativním testem. Výjimka ale dosud platila mimo tranzit, mezinárodní dopravu či rodinné záležitosti i pro malý příhraniční styk.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Německo Obchody