Kdy bude důchodcům vyplacen příspěvek? Velmi rychle, slíbila Maláčová!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. listopadu 2020 12:33

Senioři patří mezi rizikové skupiny, které ohrožuje koronavirus opravdu zásadně. Vnímá to také vláda, která jim slíbila mimořádný příspěvek. Kdy se důchodci dočkají peněz ve své peněžence?

Jak se blíží Vánoce, spousta seniorů by ráda věděla, kdy dostane slíbených 5000 korun, takzvané rouškovné. Jednorázový příspěvek navíc k penzím ji vláda slíbila už před několika měsíci. Zákon o něm už prošel obě parlamentními komorami i přes prezidenta Miloše Zemana.

„Jsem ráda, že můj návrh získal podporu v obou komorách parlamentu a tato finanční pomoc se dostane k potřebným velmi rychle,“ slíbila v tiskové zprávě ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Resort neuvedl přesné datum, příspěvek by však měl být vyplacen ještě před koncem tohoto roku.

Příspěvek se týká všech příjemců důchodu, pomůže 2,4 milionům starobních důchodců, více než 400 tisícům invalidních důchodců, 24 tisícům vdovců a vdov a téměř 33 tisícům sirotků.

„Pandemie s sebou přinesla nejrychlejší tempo zdražování za poslední roky, a to oni ve své peněžence pociťují při každém nákupu. Navíc jim letos přibyly další výdaje spojené s ochranou vlastního zdraví,“ vysvětlila podstatu příspěvku Maláčová.

Témata: důchody důchodci CZK