Diváci Ordinace se bouří a sepisují petici. Tohle vzkázala Dana Morávková!

Seriál Ordinace v růžové zahradě 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. listopadu 2020 14:29

Poprask kolem Ordinace v růžové zahradě 2 pokračují! Diváci se obrací nejen na herce, ale i na tvůrce, které se všemi silami snaží přesvědčit, aby si rozhodnutí o konci seriálu ještě rozmysleli. Jedna z hlavních tváří Ordinace ale poslala vzkaz, který mluví jasně!

Zpráva, že novácký seriál Ordinace v růžové zahradě 2 končí, fanoušky velmi nemile zaskočila. Není se co divit, seriál běžen na obrazovkách dlouhých 15 let a mnozí příznivci na něm doslova vyrostli.

Diváci proto zahltili sociální sítě dotazy a komentáři. Ty se objevily nejen na oficiálních profilech televize a seriálu, ale i samotných herců. „Každý den mám od Vás mnoho krásných zpráv a dotazů ohledně Ordinace. Jistě chápete, že nestíhám všem jednotlivě odpovídat. Moc si vaší přízně vážím a děkuji,“ uvedla herečka Dana Morávková..

Všem potvrdila to, co už bylo řečeno. „Seriál uvidíte na obrazovkách do června 2021. A já věřím, že vždy, když něco končí, něco jiného, krásného, může začít...“ dodala herečka, která se v seriálu objevovala několik let jako doktorka Zdena Suchá. Z jejích slov je jasně cítit, že konec je opravdu nevyhnutelný.

Fanoušci s její postavou prožívali všemožné peripetie, od adopce, přes domácí násilí po lásky a nevěry a svatbu. Mnohým přirostla k srdci. „Mám vás ráda, paní Morávková, jste moje oblíbená herečka a Ordinaci s manželem sledujeme od začátku. Budete nám chybět,“ napsala Morávkové jedna z divaček na instagramu.

Další ale samozřejmě doufají, že se tvůrci ještě rozmyslí a v seriálu budou pokračovat. „Krásné napsané a krásná i ty sama opravdu. Jen nechci, aby Ordinace skončila, to nechci, ale nedá se nic dělat. Třeba ještě režisérovi prolítne něco hlavou a vymysli něco dalšího. Je to skvělý seriál jako Ulice,“ dodala jiná smutná divačka.

Proti konci seriálu dokonce vznikla petice s názvem „Zachraňme ORDINACI“, kterou zatím podepsalo více než 3700 lidí. „Tímto Vás prosím o podpis pod touto peticí, za záchranu Ordinace v růžové zahradě 2. O záchranu seriálu, které sledují rodiny, páry, ale i jednotlivci. Sledují ho všechny věkové kategorie, již 15 let...“ žádají autoři petice občany. Zároveň vznikly i stejnojmenné profily na instagramu i facebooku.

Například na facebooku lidé tvůrcům seriálu navrhují alternativy, které by podle nich mohly seriál, jehož sledovanost v poslední době výrazně klesá, zachránit. „Televize Nova může vysílat jiný den, jiný čas nebo z Ordinace udělat seriál, který bude mít třeba 15 dílů ročně. Může také být každý pátek ve 20:20, kdy nemá nic pravidelného. Nebo by se mohla střídat s pořady Superstar/Hlas a Tvoje tvář má známý hlas, tedy v sobotu od 20:20,“ píší správci facebookové skupiny bojující za zachování Ordinace. 

Témata: Seriál Ordinace v růžové zahradě 2 Dana Morávková