Bolest vystřelující do celého těla. tíha na prsou! Známý moderátor popisuje svůj boj s covidem!

Tomáš Drahoňovský

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. listopadu 2020 14:23

Známý český moderátor Tomáš Drahoňovský (36) má covid-19! Jedna z nejznámějších tváří zpravodajství České televize patří k těm, kteří mají horší průběh nemoci. Novinář se rozhodl o své nemoci průběžně informovat na sociálních sítích.

Přesně před týdnem informoval redaktor České televize Tomáš Drahoňovský v přímém přenosu o dění na Národní třídě a akcích spojených se 17. listopadem. Jen o pár dní později ale zveřejnil nepříjemnou novinku – nakazil se covidem!

A jak se zdá, nemoc nemá u mladého novináře právě příjemný průběh. „První den po pozitivním testu. Bolí mě nohy tak, že se šourám po bytě "jako Meresjev". Z nich vystřeluje do celého těla, takže radši ležím. Tíha z prsou, kterou jsem cítil včera, naštěstí už je pryč. Přišla náhle během jedné hodiny. Snad se nevrátí,“ popsal svůj stav na twitteru Drahoňovský.

Obratem mu začaly desítky lidí psát vzkazy s přáním brzkého uzdravení. Podporu od diváků i kolegů redaktor ocenil. „Zatím to jde vydržet. Říkal jsem si, že aspoň při tom všem zkusím splnit zpravodajskou povinnost,“ vysvětluje, proč se rozhodl průběžně o své situaci informovat veřejnost.

V pondělí se pak objevily další příznaky. „Čich začal odcházet kolem poledne, chuť se držela až doteď. Mizet začala ze špičky jazyka a šířilo se to dál. Štípat zázvor teď už cítím jen na patře. Poprvé mám radost, že jsem s kurzem na senzorickou analýzu piva nespěchal,“ snaží se brát Drahoňovský věci s humorem.

#mujcovid Začínají se mi tu scházet zajímavé tipy. Pokud máte ještě nějaký, sem s ním! Co vám zabralo na lehčí průběh? https://t.co/SkQn4SkRYH

— Tomáš Drahoňovský (@TomDrahonovsky) November 23, 2020

A jak se vlastně nakazil? „Velmi pravděpodobně od bezpříznakové dcerky. Ale zároveň nutno dodat, že moje práce se dá dělat z domova jen velmi obtížné, takže možností je skutečně celá řada,“ vysvětluje.

Přitom to nejprve vypadalo, že covid nemá. „V pátek jsem byl na preventivním testu po rizikovém kontaktu. Negativní. Už druhý den začaly příznaky. Stacilo pár hodin rozmezí mezi testy a výsledek byl pozitivní. Tak pozor na to!“ varuje všechny, že ani po negativním testu nemusí být mimo ohrožení.

Témata: Tomáš Drahoňovský Česká televize Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus