Denní nárůst koronaviru je rekordní nejen v Česku! Kde ještě zuří druhá vlna naplno?

Covid-19, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. listopadu 2020 17:11

Ve středu přibylo v Česku 15.729 potvrzených případů nemoci covid-19. Je to zatím nejvyšší denní přírůstek od začátku epidemie a potřetí, kdy počet pozitivních testů za jediný den překročil 15.000. Česko ale není jedinou zemí, která hlásí rekordy.

Dosavadní maximum z 27. října bylo o 65 nižší. Oproti minulé středě, na kterou ale připadl státní svátek, přibylo 2751 případů. V předchozích dnech tempo růstu nových případů nemoci v zemi zpomalovalo, od tohoto pondělí nicméně denní přírůstky stoupají.

I Ukrajina hlásí rekordní přírůstek koronavirové nákazy. Za poslední den zaznamenala 9850 potvrzených případů infekce, což je nejvíce od vypuknutí pandemie. Rusko oznámilo 19.404 nově prokázaných infekcí za 24 hodin, to je druhý nejvyšší denní přírůstek po středečním maximu.

Ve Spojených státech přibylo ve středu poprvé více než 100.000 potvrzených případů nákazy koronavirem za den. Rekordní nárůst nově nakažených země zažívá v době, kdy čeká na výsledky úterních prezidentských voleb. Jedním z jejich hlavních témat byla právě pandemie covidu-19 a boj s ní.

Polsko dnes oznámilo 27.143 potvrzených případů koronaviru za poslední den, což je dosud nejvíce od vypuknutí pandemie. Země se blíží k počtu denních přírůstků, který polská vláda stanovila jako hranici, kdy bude bude nucena zavést celostátní karanténu.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika Polsko USA Ukrajina