Jaroslav Škárka: Odsouzeníhodná slova exposlance a vlna solidarity!

Jaroslav Škárka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. listopadu 2020 10:03

Odsouzeníhodná slova na adresu nedonošených dětí pronesl bývalý poslanec za Věci veřejné Jaroslav Škárka. Spustil tak ohromnou vlnu solidarity s neziskovou organizací, která se stala terčem jeho útoku.

Exposlanec Jaroslav Škárka na facebooku napsal, že „předčasně narozené děti jsou nevyvinuté zrůdy“ a „budou mít IQ kolem padesátky“. Už to pro něj má první následky, bývalý politik ukončí svůj pracovní poměr ve Vězeňské službě.

Jeho slova se neobešla bez reakce. „Vážený pane Škárko, dovoluji si Vám chlapsky předem sdělit, že vám při setkání plivnu do obličeje. Jste ubohá špína, jste zbytečný člověk,“ napsal na twitteru někdejší bulvární novinář Pavel Novotný.

Škárka vyjádřením reagoval na kampaň neziskové organizace Nedoklubko, kterou lidé následně zahrnuli peněžními dary i vlídnými slovy. „Ještě nikdy, za celých mých 10 let strávených v Nedoklubku jsem necítila to, co cítím dnes,“ uvedl na sociální síti tým Nedoklubka.

„Jen naše solidarita, soudržnost a víra s nadějí jsou síly, které nám pomáhaly či pomáhají zvládnout dnešek a připravit se na zítřek… stůjme proto dál při sobě, nenechme vstoupit zlo do našich životů. Buďme pyšní na pokroky a úspěchy našich dětí i na naši sílu, úctu, vděčnost a pokoru,“ dodali jeho členové na facebooku.

Témata: Jaroslav Škárka dětské Děti Pavel Novotný