Hrad reaguje na kritiku vyznamenaných: Dopis do ČT! Jde i o Gotta!

Státní vyznamenání, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. října 2020 18:28

Pražský hrad nenechal bez odezvy slova moderátora Jakuba Železného na adresu vybraných vyznamenaných. Kancléř Vratislav Mynář poslal na Kavčí hory ostrý dopis.

Jak vás stars24.cz informoval, moderátor Událostí Jakub Železný se velice kriticky vyjádřil na účet umělců vyznamenaných současným prezidentem Milošem Zemanem. Reagovala na to nejprve Dominika Gottová, nakonec i prezidentská kancelář.

Hradní kancléř Vratislav Mynář se rozhodl adresovat generálnímu řediteli České televize na Kavčí hory dopis. Považuje totiž za nepatříčně, aby Železný „hrubým a neomluvitelným způsobem ponižoval vyznamenané osobnosti“.

„Zjevný útok na Karla Gotta překročil veškeré hranice vkusu, o vnitřních předpisech České televize, mám na mysli desatero upravující působení na sociálních sítích, nemluvě,“ uvedl Mynář, který také upozornil na výpadek signálu při jmenování nového ministra zdravotnictvím.

Kancléř podle svých slov uvítá, pokud se Dvořák k dopisu vyjádří. „Nejsem sám, kdo nepovažuje za vhodné, aby televize veřejné služby poukazovala na druhé a sama se dopouštěla faulů a přešlapů,“ dodal.

Témata: státní vyznamenání Vratislav Mynář Jakub Železný Karel Gott