Naštvaná Dominika Gottová brání čest svého otce: Drzý Jakub Železný z ČT!

Dominika Gottová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. října 2020 14:46

Rozruch kolem osobností, které letos ocenil prezident Miloš Zeman, nekončí! Moderátor České televize Jakub Železný zveřejnil ostrý tweet kritizující některé vyznamenané postavy, dočkal se ostré reakce hned z několika stran!

Jak vás již server stars24.cz informoval, seznam letošních osobností vyznamenaných prezidentem republiky Milošem Zemanem u příležitosti 28. října vyvolal rozruch. Moderátor České televize Jakub Železný na sociálních sítích kritizoval to, jaká jména za poslední roky ocenění dostala.

„To je jmen za poslední léta: HELENA, FRANTA, MIREK, RONY...kdejaký MISTR úpadkového žánru, béčkový HUDEBNÍK či (letos) trapný KOMIK. Už nejsem žádný KADET, abych dělal, že to nevidím, koukal do OBLAK a tvářil se, že mi ten HOUF nevadí. Vadí. Ale 28. říjen si nedám(e) kazit,“ napsal moderátor Událostí.

Jeho slova obratem odsoudil hradní mluvčí Jiří Ovčáček i někdejší novinářka ČT a manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová. Nejsou ale jediní. Ozvala se i dcera Karla Gotta Dominika. Právě zesnulý zpěvák patří mezi ty, kteří byli letos ocenění. In memoriam získal Řád bílého lva.

Gottové se nelíbí, jak Železný mluví o vyznamenaných osobnostech. „V roce, kdy dostal Řád Bílého lva můj otec, pan Karel Gott, mi přijde navýsost drzé psát o tom, že někdo někomu 28. říjen kazí,“ napsala v prohlášení, které s jejím svolením na sociálních sítích zveřejnil Jiří Ovčáček.

„Uvědomuje si pan Železný, že si jeho status mnoho lidí vykládá tak, že kritizuje i udělení vyznamenání pro mého tátu?“ zlobí se, Poukazuje přitom na to, že Gottova rodina měla až dosud s moderátorem ČT velmi korektní vztahy.

„Vždyť to byl právě pan Železný, koho si má rodina vybrala, aby loni komentoval pro Českou televizi poslední rozloučení s otcem z katedrály sv. Víta. A tehdy v katedrále seděla většina z těch, které teď pan Železný ve svém statusu - jak jsem byla informována – kritizuje,“ připomíná nejstarší mistrova dcera.

Podle ní je také smutné, že Česká televize dovolí, aby se její zaměstnanec vyjadřoval podobným způsobem. „A to o lidech, kteří většinou dokázali daleko více, než on sám. Jelikož nikdo z mé rodiny v této souvislosti nebrání čest mého otce, musela jsem to udělat sama,“ vysvětluje Dominika Gottová, proč cítila potřebu se k Železného slovům vyjádřit.

Témata: Dominika Gottová Jakub Železný Karel Gott státní vyznamenání Jiří Ovčáček Miloš Zeman