Moderátor Petr Suchoň: Kauza kvůli Kubkovi pokračuje! Tohle se strhlo po omluvě!

Petr Suchoň a Milan Kubek se střetli ve vysílání TV Nova.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. října 2020 9:27 | Aktualizováno: 29. října 2020 15:15

Spor o moderátora Novy Petra Suchoně pokračuje! I když se za svůj kontroverzní rozhovor s šéfem lékařů Milanem Kubem omluvil, vášně dál planou. kauza rozhádala také SUchoňovi kolegy a další lidi z branže.

Jak vás již server stars24.cz informoval, moderátor Televizních novin Petr Suchoň se postaral o pořádný rozruch. Jeho slovní přestřelka s prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem vyvolal vášně nejen na obrazovce, ale i mimo ni.

Spor vyvolala slova Kubka, který kritizoval Čechy, kteří chodí na „farmářské trhy kupovat biomrkev“, zatímco lékaři „padají na hubu“. „Vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé. Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že sem covid zavlekli lyžaři,“ pustil se do šéfa lékařů Suchoň.

Rozhovor vyvolal velký ohlas, diváci se rozdělili na dva nesmiřitelné tábory. Jedni se Suchoně zastávají, podle nich kladl naprosto legitimní otázky. Druzí ale moderátora Novy tvrdě odsoudili a nařkli z arogance a neprofesionality.

Kamil Houska, ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova, uvedl, že šlo o selhání moderátora, který porušil základní novinářská pravidla. Dodal, že z toho budou vyvozeny důsledky. Kubkovi i divákům se navíc omluvil.

Omluvu přidal i sám Suchoň. Ten uvedl, že vedení rozhovoru po všech stránkách nezvládl. Dodal, že i na něj dolehla nepříznivá situace spojená s pandemií koronaviru. S Kubkem prý už mluvil a on jeho omluvu přijal. 

Kauza vyvolala rozporuplné reakce i mezi Suchoňovými kolegy. Nevím co si chtěl pan Petr Suchoň dokázat v moderátorském křesle dnes večer v Televizních novinách na TV NOVA,“ kroutil hlavou moderátor televize Barrandov Honza Musil.

Pochopení pro Suchoně nemá ani redaktorka a reportérka České televize Darina Vymětalíková. „Kubek se zachoval jako demagog, ale to, co předvedl ten moderátor....Tohle není role moderátora. Ta první otázka byla ok, ale to pokračování ne. Hysterie do naší práce nepatří,“ vzkazuje na twitteru.

Zastání se naopak dočkal u moderátorky a někdejší ředitelky Nových médií České televize Pavlíny Kvapilové. „Může mi někdo vysvětlit, za co se měl moderátor Petr Suchoň omlouvat? A kdo ho k tomu donutil? Měli bychom si fakt všichni trochu srovnat notičky,“ zlobí se na sociálních sítích.

„Prosím, můžete mi někdo vysvětlit, kde udělal pan Suchoň chybu? Za co se omlouvá? Položil tomu pohrobkovi MUDr. Rátha přesně takovou otázku, jakou já mám v hlavě od chvíle, kdy jsem prezidenta České lékařské komory Kubka slyšel, jak vyhrožuje a uráží lidi, kteří neudělali nic špatného a pod dohledem městské policie si podle platných pravidel šli nakoupit. Omlouvat by se měl Kubek, ne Suchoň,“ myslí si manažer a někdejší diplomat Petr Kolář.

Témata: Petr Suchoň Milan Kubek TV Nova Jan Musil Pavlína Kvapilová Petr Kolář (bývalý diplomat)