Koronavirus a bolest v krku? Tyto příznaky se vyplatí sledovat!

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. října 2020 10:10 | Aktualizováno: 18. října 2020 21:15

Jak se vlastně projevuje nákaza koronavirem? Otázka, která je v posledních týdnech v Česku stále aktuálnější. Ministerstvo zdravotnictví uvádí nejpravděpodobnější příznaky na svých webových stránkách.

V Česku dál rekordně přibývá nových případů nákazy koronavirem, sobotní čísla byla nejvyšší víkendová za celou dobu trvání epidemie. Není tedy divu, že lidé se častěji než kupříkladu v létě ptají internetových vyhledávačů, jaké jsou příznaky onemocnění covid-19.

Ministerstvo zdravotnictví momentálně na specializovaném webu uvádí především tyto tři: dušnost/pocit ztíženého dýchání bez souvislosti s kašlem, horečka trvající déle než dva dny a suchý kašel.

„Pokud máte horečku, která trvá déle než dva dny, nebo suchý kašel bez horečky, kontaktujte telefonicky svého praktického lékaře,“ radí zástupci resortu lidem a připomínají, že existují i další možné symptomy.

„Dle poznatků lékařů patří zhoršení až ztráta chuti a čichu mezi zásadní příznaky onemocnění covid-19. Jedná se o příznaky, které jsou spojeny s infekcí horních cest dýchacích.“

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví