Prymula boří mýty o koronaviru: Ministr promluvil o jeho původu!

Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. října 2020 17:59

O koronaviru se především prostřednictvím sociálních sítí šíří nejrůnější mýty, fámy či konspiranční teorie o koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula na dnešním videu prozradil, co se ví o původu viru.

Prezident Miloš Zeman ve včerejším projevu vyzval občany, aby naslouchali odborníkům, zároveň vyzdvihl ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO). Ten dnes na twitteru zveřejnil video, kde se snaží bořit některé mýty o koronaviru.

Podle respektovaného epidemiologa je jich několik. „Řekl bych, že jeden ze zásadních je, že virus vůbec neexistuje, nebo že byl zplozen uměle a byl použit k tomu, aby tady zdecimoval celé lidstvo,“ uvedl.

O koronaviru koluje spousta mýtů a fám. Jaké považuji za nejškodlivější, říkám v tomto videu. pic.twitter.com/q79gSEj6jg

— Roman Prymula (@profesorPrymula) October 17, 2020

„Virus s vysokou mírou pravděpodobnosti unikl z laboratoře, ale ne proto, že by tam byl nějakým způsobem modifikován, ale v podstatě se s ním pouze pracovalo jako v běžné laboratoři,“ pokračoval ministr.

„Kolem toho se potom rozvířila celá řada diskuzí, takže těch konspiračních teorií je celá řada, ale myslím, že je to mnohem přirozenější, že tento virus se skutečně vyskytl přirozeně a pouze se s ním v laboratoři pracovalo,“ dodal Prymula.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)