Semafor covid: Jak mapa aktuálně vypadá?

Aktuální covidový semafor

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

17. října 2020 10:01 | Aktualizováno: 17. října 2020 15:16

Koronavirový semafor se červená, po včerejší aktualizaci regionů v této barvě opět přibylo. Už je jich více než těch žlutých. Jak vypadá covidová mapa Česka aktuálně?

Páteční čísla potvrzují, že koronavirová epidemie v Česku dál nabírá na síle. Za celý včerejší den přibylo přes 11 tisíc nově potvrzených případů nákazy, což je nejvíce od počátku epidemie. Už ani situace v jednotlivých regionech se zásadně neliší.

Devět krajů České republiky je po aktualizaci tzv. semaforu v nejhorším třetím stupni rizika nákazy covidem-19. Před týdnem mělo červenou barvu, která znamená komunitní šíření nemoci, pět krajů.

Minulý pátek měly červené zbarvení Praha, Středočeský, Jihomoravský, Zlínský a Královéhradecký kraj. Tento týden se k nim přidaly Karlovarský, Jihočeský, Pardubický a Moravskoslezský kraj. V zeleném stupni bez komunitního přenosu nákazy není žádný region.

Ve druhém oranžovém stupni jsou aktuálně Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Olomoucký kraj a Vysočina, uvedlo dnes v tiskové zprávě ministerstvo zdravotnictví.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví