Ilona Csáková slovy o koronaviru hodně přestřelila? Tohle se objevilo po jejím prohlášení!

Ilona Csáková

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. října 2020 10:45

Mezi českými celebritami se strhla vyhrocená debata. Na počátku stála zpěvačka Ilona Csáková a její slova o koronaviru a očkování. Zatímco Pavel Novotný ji za její slova pořádně vyčinil, zpěvačka Ewa Farna se své kolegyně alespoň částečně zastala!

Zpěvačka Ilona Csáková se postarala svými slovy o koronaviru o pořádný rozruch. Jak vás již server stars24.cz informoval, na facebooku zveřejnila dezinformace o scénáři Billa Gatese a Světové zdravotnické organizace (WHO).

„Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují, jedou podle scénáře B. Gatese a WHO, a zadruhé do mě ani do mých dětí nebude nikdo rvát žádnou vakcínu, která je ba naopak kontraproduktivní. Vy, co máte otevřené oči, víte. Nesmíte se bát chránit své děti, své zdraví, vaše životy!!!" napsala zpěvačka.

Za to se na ni snesla vlna kritiky. Csákovou nešetří například bývalý bulvárník a starosta Řeporyjí Pavel Novotný. „A my, slepí otroci píšťal Billa & spolukonspirátorů jen v nekonečné beznaději alespoň víme, že všichni zemřeme bystřejší než Ilona, která vědět, jak moc má otevřené oči ona, může si je bez obav, že si pohorší, vypíchat těmi špejlemi,“ vzkázal zpěvačce prostřednictvím sociálních sítí.

Ilona Csáková se ovšem dočkala i zastání. „Je tu teď jakýsi hon na paní Csákovou, za to, co za post poslala do světa... a velký hejt, co jako zpěvačka má co psát,“ diví se její kolegyně Ewa Farna. „Je jedno, co má za povolání- každý můžeme napsat, co chceme - a možná právě tady je zdroj toho velkého tématu,“ naznačila mladá zpěvačka, že za vše mohou sociální sítě.

Podle ní jsou lidé, kteří uvěřili fake news, tak úplně na vině. „Není se možná čemu divit - paní Iloně a stejně tak jako spoustě dalším, kteří mají obdobný názor. Utváří si ho jen na základě informací, které se k nim dostávají. Stejně jako my všichni. A právě téma zdrojů informací je problémem, jenž se týká nás všech,“ varuje Farna.

Právě facebook a další sociální sítě podle ní mohou mít na utváření názor největší vliv. „Žijeme v době, kdy nad námi má sílu teta 'technologie' a strejda 'algoritmus'. Nalítneme-li na jednu konspirační teorii, ukáže nám další a točí ve spirále doporučení : 'mohlo by se Vám líbit',“ popisuje zpěvačka, jak snadné je se nechat napálit.

Sociální sítě podle jejího názoru polarizují společnost, ví o nás víc než my sami, dodává nám informace na základě našich preferencí a nerozpozná fake news a pravdu. I proto je podle ní dnes největší výzvou najít kvalitní zdroj informací a používat kritické myšlení.

Témata: Ilona Csáková Ewa Farna Pavel Novotný sociální sítě hoax