Vrátí se děti v listopadu do škol? Prymula to slíbil, jenže pak přišel zvrat!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. října 2020 10:20

Rodiče školáků jsou po včerejšku nejspíš opět zmatení. Nejprve jim bylo slíbeno, že se žáci počátkem listopadu vrátí do školních lavic. Nakonec se ale ukázalo, že k tomu dojít nemusí.

Od dnešního dne přešly všechny školy v Česku s výjimkou těch mateřských na distanční výuku. Toto opatření má pomoci zpomalit šíření koronaviru v zemi, mnoha rodičům ale ze dne na den přidělalo starosti.

I proto se je vládní politici snaží uklidňovat tím, že jde jen o přechodnou situaci. Ministr školství Robert Plaga i jeho kolega z resortu zdravotnictví Roman Prymula ještě během včerejšího dne trvali na tom, že se žáci vrátí do lavic počátkem listopadu.

„Vím, že je to velký zásah pro všechny rodiny, ale dobrá zpráva pro vás, rodiče žáků prvního stupně je, že 2. listopadu se vaše děti do školy vrátí,“ prohlásil epidemiolog ve večerním ostře sledovaném projevu.

Večer však Plaga rodiče dětí opět znejistil, když uvedl, že návrat do lavic ke zmíněnému datu nemůže stoprocentně zaručit. Všechno bude záležet na reprodukčním čísle. „Pokud bude 1,5, nevrátí se,“ nechal se slyšet v České televizi.

Témata: děti Robert Plaga Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Školství