Školky a koronavirus? Nová opatření se nedotknou pouze mateřinek!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. října 2020 9:59

Epidemie dál nabírá na obrátkách a vláda se snaží zpomalit šíření nákazy, proto včera oznámila nová opatření. Jak se dotknou mateřských školek?

Vláda v pondělí v pozdních večerních hodinách oznámila nová opatření proti šíření koronaviru, která se nevyhýbají ani školství. Výjimkou je pouze předškolní vzdělávání, kde bude i nadále možná prezenční výuka.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) to na twitteru oznámil již pár chvil před začátkem ostře sledované tiskové konference. „Školy s výjimkou mateřských přecházejí na distanční výuku,“ stojí na obrázku na sociální síti.

pic.twitter.com/IXN9kr0QZN

— Roman Prymula (@profesorPrymula) October 12, 2020

Epidemiolog vysvětlil, že přechod všech ostatních stupňů školského systému na distanční výuku byl nutný, protože právě žáci a studenti mohou virus následně šířit v rodině. „Jednoznačně dochází k zavlékání pozitivity do rodin a někdy i k prarodičům,“ prohlásil Prymula.

Radikální rozhodnutí o uzavření naprosté většiny škol podpořil i ministr školství Robert Plaga (za ANO), který se původně chtěl tomuto scénáři vyhnout. „Budu ale (opatření) obhajovat, viděl jsem predikce,“ konstatoval.

Témata: školky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vláda ČR Roman Prymula