Zavřené školy: Češi dali najevo, co si myslí o distanční výuce!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

8. října 2020 10:04

Epidemie koronaviru v Česku dál nabírá na obrátkách, zvažuje se proto přechod dalších škol na distanční výuku. Lidé dali nedávno jasně najevo, co si o vyučování z domova myslí.

Již od pondělí jsou v rámci opatření proti šíření koronaviru v Česku uzavřeny střední, vyšší odborné a základní umělecké školy. V posledních dnech se pak mluvilo i o přechodu druhých stupňů základních škol na distanční výuku, což ale podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) nedává smysl.

Podle nejnovějšího průzkumu CVVM z poloviny září je proti opětovnému plošnému zavření škol těsná většina Čechů, konkrétně 51 procent lidí. Dvě pětiny dotázaných měly opačný názor, desetina se jich k tématu neuměla vyjádřit.

Nová opatření by měl oznámit ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) zítra, podle zjištění Mladé fronty Dnes by mohla na základní školy dopadnout. V nejpostiženějších regionech by nejspíš žáci druhého stupně přešli na výuku z domova.

Dále se mluví o uzavření divadel a kin, ministr ostatně již potvrdil, že se kultury připravovaná omezení rozhodně dotknou. Ve hře je údajně i dočasné přerušení veškerých sportovních soutěží.

Témata: průzkumy Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Roman Prymula Školství