Jiří Ovčáček rozpoutal peklo: Tohle mu vzkázal potomek Karla IV.!

Jiří Ovčáček

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. října 2020 12:23

Hodně ostrou dohru má tweet hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka o kanálu Dunaj-Odra-Labe a těch, kteří mnohamiliardový projekt kritizují. Navezl se totiž do předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Ona ani její kolegové si to ale nenechali jen tak líbit!

Ovčáček na twitteru vyvolal pořádný poprask. Důvodem byl jeho komentář k politické debatě o stavbě kanálu Dunaj-Odra-Labe. Projekt, který dlouhodobě podporuje prezident Miloš Zeman totiž velká část opozice hlasitě kritizuje.

Mluvčí Ovčáčku! Nerad ruším od buranského mistrování zvolené poslankyně nikým nevoleným úředníčkem, ale jako příbuzný Karla IV. Vás upozorňuji, že za toto chování byste ve 14. století šel minimálně na pranýř, případně by Vás z Hradu hnali bičem až k Vltavě. Chovejte se slušně!

— Tomáš Czernin (@TomasCzernin) October 5, 2020

Hradní mluvčí se pustil do šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. „'Hanba by měla fackovat ty, co to podporují,' vzkázala šéfka levicově liberální TOP 09 podporovatelům kanálu Dunaj-Odra. Je to tedy i vzkaz Karlu IV. a Tomáši Baťovi. Silná slova neznamenají moudrost,“ vzkázal jí na twitteru.

To se ale nejen kolegům zmíněné političky nelíbí. „Mluvčí Ovčáčku! Nerad ruším od buranského mistrování zvolené poslankyně nikým nevoleným úředníčkem, ale jako příbuzný Karla IV. Vás upozorňuji, že za toto chování byste ve 14. století šel minimálně na pranýř, případně by Vás z Hradu hnali bičem až k Vltavě. Chovejte se slušně!“ vzkázal Ovčáčkovi senátor TOP 09 Tomáš Czernin.

Mluvčí nenechal jeho slova bez reakce. „Být něčí příbuzný není zásluha. Být šlechticem není zásluha. Být šlechticem ducha je dar. Vaše vskutku nízké a zároveň povýšenecké urážky jsou svědkem, že onen dar postrádáte. A v tom Vám nepomůže ani deset tisíc titulů,“ myslí si Ovčáček.

Ozvala se i sama předsedkyně TOP 09. „Jsem ráda, že Tomáše Baťu zmiňujete, pane mluvčí. On totiž řekl: 'Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře a nevyhazovat hodnoty za nic.' Vzpomeňte si proto prosím na něj, až zase budete obhajovat tenhle stupidní nápad,“ napsala mu Pekarová Adamová.

K debatě se na facebooku vyjádřila i TOP 09. „Nalezeno na Twitteru aneb když se bývalý redaktor komunistických Haló noviny zaštiťuje Karlem IV. a příbuzný Karla IV. ho usadí s tím, že za toto buranské chování by soudruh mluvčí putoval v lepším případě na pranýř,“ píše se na oficiálních stránkách strany.

Témata: Jiří Ovčáček Markéta Pekarová Adamová Tomáš Czernin Dunaj Odra Labe kanál