Česko pod náporem koronaviru: Prymula řekl lidem, jak mají strávit víkend!

Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. září 2020 14:51

Česko v posledních dnech eviduje velké nárůsty počtu nakažených, které by úřady pochopitelně chtěly srazit dolů. Ministr zdravotnictví Roman Prymula proto řekl lidem, jak mají strávit prodloužený víkend.

Roman Prymula se v úterý stal novým ministrem zdravotnictví a již po pár minutách ve funkci vyzval školy, aby v pátek vyhlásily ředitelské volno. Nadpoloviční většina ředitelů ho však nevyslyšela.

Od dnešního dne může nynější šéf klíčového resortu apelovat na občany prostřednictvím sociálních sítí, čehož hned využil. „Byl mi založen Twitter,“ ohlásil se dnes na této platformě a poděkoval kolegům z ministerstva.

Byl mi založen Twitter. Děkuji kolegům ze @ZdravkoOnline. Chci požádat všechny naše spoluobčany, aby využili deštivého prodlouženého víkendu k tomu, aby zůstali doma. Četli si knížky, dívali se na filmy a užívali si rodinu. A nainstalovali si @RouskaE. Pomohou omezit šíření viru.

— Roman Prymula (@profesorPrymula) September 25, 2020

Profesor pak občanům doporučil, jak by se měli v následujících dnech chovat. „Chci požádat všechny, aby využili deštivého prodlouženého víkendu k tomu, aby zůstali doma. Četli si knížky, dívali se na filmy a užívali si rodinu,“ vzkázal.

Podle Prymuly tak lidé pomohou omezit šíření viru, rovněž je požádal o instalaci mobilní aplikace eRouška. Ve čtvrtek v Česku přibylo 2913 nových případů nemoci nákazy, v zemi je momentálně více než 30 tisíc infikovaných.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví