Zavření škol a strašení kovidem? Šmucler se naštval a odešel z přímého přenosu!

Roman Šmucler odešel z vysílání kvůli Jaroslavu Flégrovi 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. září 2020 15:53

Koronavirus budí vášně nejen ve společnosti, ale i mezi odborníky. Velmi ostře skončila debata prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera a evolučního biologa Jaroslava Flegra!

Hostem pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CCN Prima News byli dva muži, kteří současnou kovidovou situaci pravidelně komentují - prezident České stomatologické komory Roman Šmucler a evoluční biolog Jaroslav Flegr. Jejich debata ale neměla dlouhého trvání.

Flégr už před několika dny varoval, že Česku hrozí 4000 až 10 000 nakažených koronavirem denně. Teď je podle něj čas dupnout na brzdu. „Hrozí tisíce až desetitisíce mrtvých,“ tvrdil v rozhovoru s Wolfovou biolog. „Když to necháme rozjet, ekonomické dopady budou ještě horší a budeme se z toho vylízávat ještě deset let,“ řekl.

Dodal, že je třeba žáky a studenty vzdělávat na dálku a zařídit jim neomezená data. Varoval také, že často opakované pravidlo „3R“ - tedy roušky, ruce a rozestupy - už dnes nestačí.

To ale prezident České stomatologické komory Šmucler důrazně odmítl. Aby svůj nesouhlas zdůraznil, krátce po začátku diskuze z vysílání odešel.

„Zavřít děti doma u mobilů a říkat tomu boj proti nemoci? Desetitisíce mrtvých? Strašit penzisty, aby je trefil šlak? Takovou diskusi prostě lékař připustit nemůže. OK, dělejte si show ale beze mě,“ okomentoval (ne)debatu na svém facebookovém profilu Šmucler.

Témata: Roman Šmucler Jaroslav Flegr Koronavirus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)