Hrozí zavření škol? Prymula řekl, co by udělal již tento týden!

Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. září 2020 11:44

Opatření proti šíření koronaviru jsou od dnešního dne oficiálně v gesci nového ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Ten již dnes navrhl školám, co by mohly v tomto týdnu udělat, aby přispěly k utlumení epidemie.

V posledních dnech se objevují informace kupříkladu z Prahy, že část rodičů přestává posílat děti do školy. Spekuluje se také o uzavření některých vybraných škol jako jednom z možných opatření proti šíření koronaviru, jelikož epidemie opět nabírá na obrátkách.

Dnes do úřadu uvedený ministr zdravotnictví Roman Prymula ale na tiskové konferenci ujistil, že jeho resort nebude uzavírat první stupně základních škol, pokud to bude alespoň trochu možné. Nikdo si prý takový krok nepřeje, navíc jde o citlivé téma.

Prymula nicméně také uvedl, že se uvažuje o distanční výuce, která by v některých regionech mohla být zavedena na druhých stupních základních škol či na středních školách. Zároveň naznačil, co by bylo možné udělat již tento týden.

Ředitelům škol navrhl, aby vyhlásili ředitelské volno na pátek 25. září. Společně s pondělním svátkem by tak vznikl čtyřdenní víkend, který by dle nového ministra pomohl získat čas na útlum epidemie.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Školství