Agresivní cestující si v metru odmítal nasadit roušku! Policisté ho spoutali!

Policisté spoutali muže, který si odmítal v metru nasadit roušku.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. září 2020 11:11

V pražském metru platí povinnost nošení roušek nepřetržitě od chvíle, co byla kvůli šíření koronaviru zavedena, přesto ji někteří cestující nerespektují. Pak ale riskují, že skončí v policejních poutech, jako se to stalo muži na nástupišti metra Florenc.

Městská policie v Praze se na sociálních sítích snaží apelovat na obyvatele hlavního města, aby dodržovali mimořádná opatření a nařízení týkající se šíření nemoci covid-19. Poslední takový apel doprovodili na facebookové stránce případem, který se stal v pražském metru a skončil zadržením osoby, která si odmítala nasadit roušku.

Muž bez zakrytých dýchacích cest se objevil ve stanici Florenc, kde si ho všimla hlídka. „Vyzvala ho k nápravě nebo opuštění prostor metra. Muž nereagoval, mával před hlídkou jízdenkou a pak si sedl na lavičku mezi ostatní cestující, kteří se proti tomu silně ohrazovali,“ uvedli městští policisté na sociální síti.

S provinilcem se strážníci pět minut snažili domluvit, on ale žádné ze zákonných výzev neuposlechl. „V okamžiku, kdy začal stupňovat svoji agresivitu, nezbylo, než použít donucovacích prostředků v podobě hmatů a chvatů. Nakonec došlo také k přiložení pout,“ popsali.

Městská policie zveřejnila video ze zásahu pořízené kamerovým systémem. Muž byl následně předveden na místní oddělení Policie ČR, jeho přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán.

Témata: policie Metro Praha MHD Praha Zdravotnické roušky