Slovensko asi zařadí Česko mezi rizika! Která země už to dnes udělala?

Bratislava, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. září 2020 12:21

Nárůst počtu případů nákazy koronavirem v Česku sledují také ostatní evropské státy, z nichž některé již přemýšlí o jeho zařazení mezi rizikové země. Dnes se rozhodne např. na Slovensku.

Jak vás stars24.cz informoval, Česko sice v neděli poprvé po pěti dnech zaznamenalo méně než 1000 nových případů nákazy koronavirem, pravdou však je, že se o víkendu méně cestuje. I proto se nečeká, že by jedna ze sousedních zemí změnila názor, který avizovala již v minulém týdnu.

Slovensko má dnes kvůli šíření koronaviru rozhodnout a zařazení Česka mezi rizikové země. Předpokládá se přitom, že k zařazení opravdu dojde, ačkoliv také na Slovensku v poslední době výrazně přibylo množství případů nákazy potvrzovaných každý den testy.

Média u našich východních sousedů si nejspíš i kvůli tomu všímají, jak se k nám chovají ostatní země. Třeba web pluska.sk si všiml, že Čína vyzvala své občany, aby v současnosti do České republiky necestovali.

Od pondělí zařadilo Českou republiku na svůj seznam rizikových zemí také Švýcarsko, lidé budou muset do desetidenní karantény. Ta se však nebude vztahovat na tranzit Švýcarskem do 24 hodin, ani přestupy na navazující lety na letištních terminálech.

Témata: Slovensko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Švýcarsko