Celé Slovensko v šoku. Video hrůzné nehody ovládlo internet

Děsivá nehoda auta na Slovensku

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. září 2020 9:49

V sobotu v odpoledních hodinách došlo během záchranné akce na sjezdovce nad Chatou na Grúni k děsivé nehodě. Terénní auto, ve kterém jeli záchranáři na pomoc zraněné turistice, se z ničeho nic začalo kutálet dolů ze svahu.

Při pádu se auto několikrát přetočilo a jeden ze záchranářů z vozidla vypadl. Všech pět členů posádky bylo zraněno a na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. Co se ale vlastně stalo?

Podle slovenských médií jeli záchranáři na pomoc turistice a sami se ocitli v život ohrožující situaci. V terénním vozidle seděli tři profesionální a dva dobrovolní záchranáři HZS.

Jejich auto se však z nezjištěných příčin převrátilo. Všichni záchranáři utrpěli zranění, jeden je ve vážném stavu. Událost se podařilo zachytit jednomu z turistů.

Hrůzostrašné video ukazuje, jak auto začalo nejprve klouzat, vzápětí se naklonilo a až osmkrát převrátilo. Při třetím převrácení dokonce z auta vypadl přes otevřené okno jeden ze záchranářů. 

"Z videa není jasné, co bylo příčinou, že se vozidlo dostalo do takové pozice. Je zřejmé, že řidič se snažil celou situaci, podle natočení kol a řevu motoru, vyřešit nasměrováním vozidla směrem do kopce. Ve spojitosti s podkladem a trávou, která mohla být i mokrá, to však nebylo nejšťastnější řešení," řekl Novému času expert na jízdu v terénu Roman.

Podle něj měl řidič nasměrovat auto směrem z kopce dolů. "Každé auto, i terénní speciál, má limity při bočních náklonech. Speciální terénní pneumatiky "drapáky" mohly celou situaci při bočním smyku už jen zhoršit. Je obrovským štěstím, že se chlapům podařilo z hrozivě vypadající nehody vyváznout živým," dodal.

Témata: Slovensko Nehody aut Dopravní nehody