Roušky ve školách: Prymula řekl, co by to pro jejich provoz znamenalo!

Roman Prymula (druhý zleva) vedle ministra Vojtěcha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. září 2020 10:01

Roušky budou od příštího týdne povinné v pražských školách, epidemiolog Roman Prymula však naznačil, proč by bylo vhodné povinnost zavést po celé zemi.

Již během tohoto týdne se v Praze rozšíří povinnost nošení roušek, od příštího týdne by pak měli mít zakrytá ústa a nos také školáci v hlavním městě. Vzhledem k rostoucím počtům nakažených se však mluví o možném plošném zavedení roušek ve školách.

K situaci ve školství už se vyjádřil i epidemiolog a vládní zmocněnec Roman Prymula, který přiznal, že přístup hygieniků není uniformní. „Pokud by do karantény mělo jít dítě ze třídy, kde se používají masky nebo respirátory, tak ostatní nepůjdou. Budeme to brát tak, že tady není riziko,“ nechal se slyšet dle ČTK.

Jak vás stars24.cz informoval, například evoluční biolog Jaroslav Flegr ve své předpovědi na sociální síti vyjádřil názor, že střední školy a druhé stupně těch základních se nejpozději v listopadu zavřou.

V Česku v neděli přibylo 411 nových případů nákazy koronavirem. Během pracovních dnů uplynulého týdne dosahovaly denní přírůstky rekordních hodnot. Zatím nejvíce pozitivních testů za den zjistily laboratoře v pátek, kdy jich bylo 797.

Témata: Roman Prymula Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Školství