Chorvatsko po 7. září? Začíná být jasno, co čeká české turisty!

Chorvatsko

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. září 2020 13:27 | Aktualizováno: 4. září 2020 11:45

Bude od pondělí něco jinak, co se týče cestování do oblíbeného Chorvatska? V těchto dnech se mluví o možnosti zařazení země na český seznam států s vysokým rizikem nákazy. Dojde k tomu?

Chorvatsko patří i v koronavirové době k nejoblíbenějším destinacím českých turistů, v posledních dnech se však řeší, zdali nebude od začátku příštího týdne zařazeno na seznam zemí s vysokým rizikem nákazy. V zemi u Jadranu je v těchto dnech asi 60 tisíc Čechů.

„Nemám křišťálovou kouli. Ale jak sleduji data, tak si myslím, že spíše ne,“ řekla k případnému zařazení Chorvatska na seznam nebezpečných států Rážová v pořadu Otázky Václava Moravce o uplynulém víkendu. Optimismus sdílí i místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

„Rozhodnutí dát Chorvatsko na červené světlo nepadne, myslím, ani 7. září,“ nechal se slyšet ve vysílání stanice Český rozhlas Plus. Dodal také, že Chorvaté situaci kolem šíření viru rozhodně nepodceňují, o čemž svědčí třeba velice přísná opatření uvnitř budov.

Papež však připomněl, že všeobecně si čeští turisté ohledně zahraničních pobytů často neví rady. „Klienti jsou v podstatě bezradní. A to i ti, kteří se přes všechny potíže rozhodli dál cestovat, protože je to součást jejich životního stylu,“ konstatoval.

Témata: Chorvatsko Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) cestování