Česká pošta od září? Velké změny! Otevírací doby se změní!

Česká pošta

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

22. srpna 2020 10:45

Zákazníky České pošty čekají od září, tedy od přespříštího týdne, velké změny. Dotknou se především otevírací doby velké části poboček. Firma je udělá na základě zkušeností z dob koronavirové krize.

Patříte ještě k lidem, kteří pravidelně využívají služeb pošty? Pak byste měli vědět, že již za pár dní dojde ve fungování České pošty k zásadním změnám. Státní podnik upraví od září otevírací dobu hned 265 poboček. Dalších se budou změny týkat od října.

Pošty budou mít nově dva dny v týdnu otevřeno od 10:00 do 18:00 a tři dny od 08:00 do 16:00 hodin. Pošta změny zavede po zkušenostech z koronavirové krize. V současnosti je provozní doba nejednotná, každá pobočka jí má jinak. ČTK to řekl mluvčí Matyáš Vitík.

Změna otevírací doby se nebude týkat jednopřepážkových poštovních poboček ve venkovské síti a pošt s nepřetržitým provozem. V obcích nad 20.000 obyvatel bude fungovat vždy jedna hlavní pošta, jejíž současný rozsah otevíracích hodin pro veřejnost zůstane. Nezmění se také otevírací doba poštovních poboček umístěných v obchodních centrech.

„Hlavním principem změny je nahrazení tzv. dvousměnného provozu jednosměnným,“ vysvětluje změny mluvčí Vitík.

Témata: Česká pošta pošťáci pošta