Bomba v pražském metru? V srpnu 2002 to byl granát, útočník zabil policistu!

Pražské metro, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. srpna 2020 12:46

Pražskou policii včera zaměstnal anonym, který hrozil bombou v metru. V srpnu 2002 však v jedné ze stanic doopravdy vybuchl granát. Pachatel tehdy dokonce zabil zasahujícího policistu.

Jak vás stars24.cz informoval, policisté v pátek prověřovali anonymní bombovou hrozbu týkající se pražského metra. V jeho prostorech, konkrétně ve stanici Muzeum, však před 18 lety opravdu došlo k výbuchu. V srpnu 2002 tam ruský občan Alexandr Semjonovič Kručinin odpálil ruční granát.

Řádění smyslů zbaveného cizince tím ale neskončilo. Muž kolem sebe následně začal bodat nožem na tyči a vážně zranil pětašedesátiletého muže, který se mu postavil. To už na místo činu spěchali policisté.

Jednoho strážce zákona Kručinin zabil, druhý vyvázl jen se štěstím. „Selhal mu náboj. Pokud by se to nestalo, byla by zavražděná i ta policistka,“ řekl před lety ČT vedoucí pražského oddělení vražd z let 2004 – 2010 Josef Lottes.

Motiv vraha nakonec zůstal nejasný. Kručinin byl sice zadržen, ale krátce po zatčení spáchal ve vazbě sebevraždu. Při útoku ale nebyl pod vlivem návykových látek, proto panuje přesvědčení, že byl psychicky narušený.

Témata: krimi Metro MHD Praha Policie ČR