Roušky na veřejnosti: Kde je momentálně musíme nasadit?

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. srpna 2020 12:26

V Praze i mnoha krajích je na některých místech z nařízení hygieniků povinné nošení roušek. Kde musí mít lidé momentálně zakrytá ústa a nos kvůli prevenci šíření nového koronaviru?

Na „koronavirových“ stránkách ministerstva zdravotnictví najdete všechny informace přehledně. Dozvíte se třeba, že na Vysočině je povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách zdravotnických zařízení, včetně lékáren a ve všech vnitřních prostorách zařízení sociálních služeb.

To samé platí i v sousedním Jihočeském kraji, kde je povinnost v platnosti i na veřejnosti přístupných vnitřních prostorách úřadů, platné i pro zaměstnance při kontaktu s veřejností a pohybu po budovách. V Prachaticích a okolí si je musí nasadit i všechny osoby ve vnitřních prostorech mimo bydliště a v prostředcích veřejné dopravy a taxislužeb.

Na území vybraných obcí v Moravskoslezském kraji platí povinnost ve všech vnitřních prostorech mimo bydliště a uvnitř vozidel veřejné dopravy a taxi. V regionu se nařízení týká i vnitřních prostor zdravotnických zařízení poskytující ambulantní péči.

V Ústeckém a Libereckém kraji je nadále v platnosti povinnost nošení roušek ve zdravotnických a zařízeních sociálních služeb. V hlavním městě Praze musí mít lidé zakrytá ústa a nos v metru.

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé