Daň z nabytí nemovitosti: Její zrušení opět budí vášně! Kvůli dalšímu návrhu!

Daně, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

6. srpna 2020 10:42

Už pěkných pár týdnů se řeší, zdali dojde ke zrušení daně z nabytí nemovitosti. Nyní se možná objevila nová překážka v podobě dalšího návrhu, který by znamenal úbytek příjmů státního rozpočtu.

Zrušení daně z nabytí nemovitosti je mezi politiky opět ožehavým tématem, a to v souvislosti s dalšími chystanými změnami v daňové politice českého státu. Premiér Andrej Babiš totiž před několika dny oznámil, co má vládní koalice v plánu.

Konkrétně jde o zrušení superhrubé mzdy, se kterým souhlasí i mnohé opoziční strany, mj. ODS, která už předsedovi vlády nabídla pomocnou ruku při prosazování tohoto kroku. Některé subjekty ze Sněmovny jsou ovšem zdrženlivější.

Třeba zástupkyně hnutí STAN Věra Kovářová se nechala slyšet, že by takové plány byly dobrou zprávou, kdyby vláda řekla, jak výpadek peněz do státního rozpočtu nahradí. Také připomněla, že kabinet chystá zvýšení důchodů, ale nepřišel s reformou daňového či důchodového systému ani s plánem úspor.

„Jede z kopce proti zdi. Náraz bohužel pocítí i generace budoucí, které ponesou následky nezodpovědného jednání této vlády,“ řekla poslankyně ČTK s dodatkem, že si Babiš rozhodl koupit další čtyři roky vlády od svých voličů.

Témata: Daně Věra (TOP 09) Kovářová nemovitosti Bydlení