Pirát Ivan Bartoš slaví: Manželka mu porodila syna!

Ivan Bartoš 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. srpna 2020 12:00

Tohle bezpochyby překoná i veškeré volební úspěchy Pirátů. Předseda opoziční strany Ivan Bartoš má důvod k radosti, manželka Lydie mu porodila syna. Chlapeček dostal velice netradiční jméno.

Šťastných zpráv ze života vrcholných českých politiků není v posledních dnech málo. Po svatbě vicepremiéra a ministra Jana Hamáčka došlo i na narození dítěte. Prvního potomka se pár měsíců před 40. narozeninami dočkal šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Lídr opoziční strany oznámil novinku na sociální síti. „Pro přátele a kamarády: ‚Chameleon Colin hlásí, že všichni jsou cajk.‘ Díky ženuško… A my se na chvilku s dovolením odpojíme,“ uvedl Bartoš. Syn, který dostal neobvyklé jméno Bertram, se narodil krátce před půlnocí.

Bartoš je od listopadu 2015 ženatý, jeho manželka Lydie je rovněž členkou České pirátské strany, jinak se živí jako knihovnice. Ona sama má již z předchozího vztahu dceru Amélii.

Rodák z Jablonce nad Nisou je předsedou Pirátů od roku 2009, ovšem s přestávkou mezi lety 2014 a 2016. V parlamentních volbách na podzim 2017 dovedl stranu k historickému výsledku, když ji se ziskem 10,79 % poprvé přivedl do Poslanecké sněmovny.

Témata: Ivan Bartoš (Piráti)