Svědectví z Techtle Mechtle: Nakažená dívka o nemoci věděla?!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. července 2020 10:06 | Aktualizováno: 31. července 2020 18:33

Ohniskem nákazy novým typem koronaviru se v Praze stal jeden z nočních klubů. Jeden z účastníků akce se nyní rozhodl anonymně promluvit. Naznačil přitom, že nakažená dívka možná o nemoci dobře věděla.

Asi nejznámějším ohniskem nákazy v Česku je v posledních dnech pražský klub Techtle Mechtle, v souvislosti s ním se podle hygieniků z hlavního města nakazilo již 165 lidí. Původcem nákazy měla být mladá žena, která dle původních informací neměla žádné příznaky nemoci covid-19.

Jenže jeden z účastníků večírku tvrdí pravý opak. „Ten večer přišla do klubu s bolestí hlavy a necítila se dobře,“ řekl webu novinky.cz. Podle jeho slov s ní ze společných brček pili jen hosté od jednoho jediného stolu.

Šéfka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová rovněž tvrdila, že prakticky u všech nemocných je průběh onemocnění lehký či bezpříznakový. S tím mladík nesouhlasí. „Bylo mi několik dní fakt hrozně. Střídala se horečka a zimnice, měl jsem knedlík v krku a bolela mě hlava,“ prozradil.

Sám se o nákaze dozvěděl až skoro po týdnu, do té chvíle symptomy neměl. U vstupu do klubu dle serveru momentálně příchozím lidem měří teplotu. Kdo ji má zvýšenou, ten údajně nesmí dovnitř.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé