Kde jsou povinné? Roušky už zvažuje i Praha!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. července 2020 12:50

O nošení roušek už se podle všeho přemýšlí i v Praze, kde v úterý došlo k výraznému nárůstu počtu nových případů nákazy nemocí covid-19. Co je v plánu podle šéfky zdejší hygieny?

V posledních dnech se povinnost nosit roušky rozšiřuje na další místa v České republice. Od dnešního dne nastávají změny např. v Jihočeském kraji a na Vysočině. Možnosti zvažují i pražští hygienici. Roušky se tu zatím nosí jen v metru. 

Hlavní město v úterý zaznamenalo nejvyšší denní přírůstek od začátku epidemie. K 18. hodině to bylo 101 nových případů covidu-19 za předchozích 24 hodin. Za posledních sedm dní pak bylo v Praze zaznamenáno přes 24 nových případů nemoci na 100.000 obyvatel.

Podle šéfky pražské hygienické stanice už probíhá debata o případném zpřísnění opatření. Jak prozradila v rozhovoru pro Radiožurnál, s nošením roušek se počítá v případě zhoršení situace.

„Od začátku avizujeme, že jakmile se změní klimatické podmínky a situace bude i nadále stejná, budeme trvat na tom, aby bylo nošení roušek i ve všech druzích městské hromadné dopravy. Připravujeme také nošení roušek ve vnitřních prostorách veřejných budov,“ uvedla Zdeňka Jágrová.

Témata: Zdravotnické roušky Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)