Miloš Zeman: Dovolená prezidenta se chýlí ke konci! Jak ji strávil?

Miloš Zeman

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

26. července 2020 10:44

Prezident Miloš Zeman je právě na dovolené, kterou má podle mluvčího naplánovanou zhruba do konce července, na kdy má v diáři další pracovní akce. Jak hlava státu volno strávila?

Zeman měl podle mluvčího zahájit dovolenou po státních svátcích 5. a 6. července. Většinu volna měl prezident trávit na zámku v Lánech. Na několik dnů plánoval odjet i na Vysočinu, kde spoluvlastní nemovitost. 

Do Nového Veselí na Vysočině Zeman jezdí každoročně, v posledních letech ale začal více volna trávit na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období. Na zámku pobýval i během své poslední dovolené, kterou si vybral v druhé polovině prosince.

Zeman své letní dovolené většinou spojoval s návštěvou Kraje Vysočina, letos se tak nestane. Návštěvy krajů Zeman omezil po svém znovuzvolení prezidentem v roce 2018. K cestám se chce nyní prezident vrátit.

Server Seznamzprávy.cz uvedl, že pokud to epidemiologická situace dovolí, hodlá Zeman po prázdninách navštívit Jihočeský a Jihomoravský kraj.

Témata: Miloš Zeman