"Hrozivý rekord, rapidní vzestup"! Česko zaplnilo přední stránky slovenských médií!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. července 2020 10:51

Česká republika má od začátku epidemie nejvyšší počet nakažených novým typem koronaviru. Všimla si toho i slovenská média, která jako jednu z hlavních zpráv dne uvedla, že jde o rapidní až hrozivý nárůst.

Česká republika dnes nelichotivou zprávou zaplnila přední stránky některých slovenských online serverů. Ty informují o pokračujícím průběhu epidemie koronaviru u nás.

Jak už stars24.cz informoval, počet potvrzených případů nemoci covid-19 v Česku stoupl v úterý o 212 a počet aktuálně nemocných tak poprvé od přesáhl 5000. Konkrétně je v Česku 5046 nakažených.

Server pluska.sk uvedl, že počet nemocných rapidně stoupnul, a připomíná možný problém v souvislosti s blížícími s podzimními volbami. Podle Nového času Česko zaznamenalo "hrozivý rekord". Magazín připomněl, že tolik nakažených jsme ještě neměli.

Upozornil, že nejhorší situace je aktuálně v Moravskoslezském kraji, kde hygienici v pátek rozšířili protiepidemická opatření na celý region. I server topky.sk napsal, že Česko hlásí rekordní čísla.

Koronavirus ale trhá rekordy i ve světě. Počet dosud zaznamenaných případů dnes překonal 15 milionů a pandemie covidu-19 nadále zrychluje.

Poté, co byl první případ nákazy hlášen v čínském Wu-chanu na přelomu roku, trvalo to asi 15 týdnů, než se nákaza potvrdila u zhruba dvou milionů lidí.

Z 13 milionů infikovaných 13. července celková bilance dosud nakažených vystoupila na 15 milionů už za pouhých za osm dní. Poslední milion přitom přibyl za necelé čtyři dny.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Noviny / tisk Česká republika