Kdy se budou nosit roušky? Před falešnou zprávou varuje ministerstvo i politici!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. července 2020 18:58

Odborníci již v těchto dnech řeší, zdali a případně odkdy se vrátí povinnost nosit roušky na území celé republiky. Ministerstvo ale musí řešit nepříjemnost. Po sociálních sítích se totiž šíří falešná zpráva.

Dnes byla obnovena povinnost nosit roušky v celém Moravskoslezském kraji, v těchto dnech se ovšem objevila i zpráva, podle které by od příštího měsíce měla být obnovena po celé zemi. Jak se ale ukázalo, tato informace se nezakládá na pravdě. Varovalo před ní ministerstvo zdravotnictví.

"Upozorňujeme na nepravdivou a manipulativní zprávu, že od 1. srpna budou opět povinné roušky v celé ČR, a to i venku. Není to pravda. Jedná se o hoax, který se v posledních hodinách šíří veřejným prostorem," uvedlo ministerstvo ve čtvrtek na twitteru.

Na falešnou zprávu jako první upozornil server manipulátoři.cz. Své sledující na Instagramu o ní informoval také poslanec TOP 09 Dominik Feri.

"Přišlo mi k tomuhle obrovské množství zpráv, tak raději takhle hromadně: nic takového schváleno nebylo. Diskutovány jsou ale roušky v MHD od října či listopadu," uvedl zákonodárce. 

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví Dominik Feri