Nošení roušky aktuálně: Kde všude stále platí povinnost?

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

16. července 2020 10:40 | Aktualizováno: 16. července 2020 22:12

Mnoho lidí letos tráví dovolenou v Česku, o to důležitější je dávat si pozor, kde platí jaká pravidla, co se nošení roušek týče. Povinnost se totiž týká i některých oblíbených turistických destinací.

První červencový den nevyhlíželi lidé v Česku jen kvůli začátku letních prázdnin, ale rovněž kvůli možnosti odložit roušky. Jenže po více než dvou týdnech už je Češi na mnoha místech museli znovu nasadit.

Třeba na Karvinsku, které je v posledních týdnech největším ohniskem koronavirové nákazy v zemi, je lidé vůbec neodložili. To samé platí i pro pražské metro, kde povinnost mít zakrytá ústa a nos trvá dál. V dalších regionech byla opětovně zavedena.

V okrese Jihlava platí povinnost nošení roušek a zvýšené dezinfekce opět od úterý, a to ve vnitřních veřejných prostorách, v prostředcích městské autobusové dopravy a ve zdravotnických zařízeních. V rouškách musejí být lidé i při venkovních hromadných akcích.

Na Kutnohorsku platí přísnější opatření již od víkendu. Také zde musí lidé nasadit roušky ve veřejných vnitřních prostorách, omezeny jsou hromadné akce a zcela zakázány návštěvy v nemocnicích a domovech důchodců.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Zdravotnické roušky