Chaos, polámané nosy, otevřené zlomeniny! Účastník vlakové nehody popsal, co se dělo

srážka vlaků u Českého Brodu (14. 7. 2020) 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. července 2020 10:44

Při úterní vlakové nehodě u Českého Brodu zemřel strojvedoucí z osobního vlaku, mnoho cestujících z něj je zraněno. Co se dělo ve zdemolované soupravě, popsal jeden ze šťastlivců, kteří ze srážky vyvázli bez zranění.

Včera se stala již třetí vážná vlaková nehoda během posledních dní. Při srážce osobního a poštovního vlaku u Českého Brodu zahynul strojvedoucí prvního z vozidel, další desítky lidí byly zraněny. Jeden z účastníků nehody podal svědectví o tom, co se na dráze stalo.

Panu Václavovi prý náraz ani nepřipadal tak prudký, protože seděl zády. „Byl jsem docela překvapený z toho, jak lidi padali, dokonce se nárazem vylomily dveře,“ popsal webu idnes.cz s tím, že nastal chaos. „Spousta křiku, lidi se hned začali hrnout ven,“ prozradil.

Mnozí cestující měli podle něj polámané nosy nebo poraněné nohy, viděl prý dokonce i otevřenou zlomeninu. Záchranáři však brzy všem zraněným pomáhali. „To mě taky překvapilo, jak rychle byli na místě a začali vynášet ven zraněné a ten chaos organizovat,“ nechal se slyšet.

I po hrozivé zkušenosti hodlá účastník nehody jezdit vlakem i nadále. „Nemyslím si, že železniční nehody jsou tak častá záležitost, abych se musel bát. I přes tuhle zkušenost,“ dodal pan Václav.

Témata: srážka vlaků u Českého Brodu (14. 7. 2020) Vlaková neštěstí Nehody vlaků