Tragédie ve sportu! Kolegyně Sáblíkové náhle zemřela!

Lara van Ruijvenová 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. července 2020 16:06

Světové rychlobruslení se srovnává s těžko uvěřitelnou zprávou. V pouhých 27 letech zemřela jedna z aktivních závodnic, nizozemská mistryně světa Lara van Ruijvenová. Co se stalo?

Svět sportu v těchto dnech truchlí. Ve věku 27 let zemřela nizozemská rychlobruslařka Lara van Ruijvenová, která se v posledních týdnech potýkala s vážnými zdravotními potížemi. Dlouho ale všichni v jejím okolí věřili, že problémy překoná.

Závodnice bojovala o život ve francouzském Perpignanu, kde ji na konci června lékaři uvedli do umělého kómatu. Její stav se ale nadále zhoršoval. Potíže se u sportovkyně projevily během soustředění v Pyrenejích.

U van Ruijvenové bylo odhaleno autoimunitní onemocnění, které způsobuje např. vnitřní krvácení. I přes několik operací byl její stav nadále kritický, začaly se objevovat další komplikace. Boj s nemocí nakonec v pátek prohrála.

Nizozemská reprezentantka se loni stala mistryní světa, na evropských šampionátech získala hned pět zlatých medailí. Na ZOH v Jižní Koreji před dvěma lety vybojovala bronz.

Témata: Lara van Ruijvenová úmrtí