Vranovská pláž: Vstupné už se neplatí! Vykoupat se můžete i jinde!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. července 2020 9:49

O letních prázdninách lidé často a rádi vyrážejí k vodě, na vranovské přehradě ale byli zvyklí na menší komplikace. V letošní sezóně je ale všechno jinak. Tady jsou nejnovější informace o stavu tuzemských vodních nádrží.

Právě dnes má být podle předpovědi počasí největší teplo za celý tento týden. Kdo dnes nemusí do práce, ten jistě zvažuje, zdali se nevydá k vodě. Zvlášť když na některých místech je to jednodušší než v minulosti.

Řeč je konkrétně o vodní nádrži Vranov v Jihomoravském kraji, kde bývali lidé zvyklí za vstup na pláž platit. Podle informací webu denik.cz je ale od tohoto týdne všechno jinak. Plot, který bránil přístupu k přehradě, je pryč.

Proč po letech ke změně došlo? Nájemníkovi skončila smlouva a vodohospodářský podnik se celou záležitost rozhodl vyřešit jinak. Vranov je přitom ideálním místem ke koupání. Podle krajské hygieny je kvalita vody hodnocena stupněm číslo 1 (vhodná ke koupání). Dle ČHMÚ je s teplotou 22,8 °C nejteplejší z velkých českých nádrží.

Pokud si chcete vyrazit k vodě, ale vranovská přehrada je pro vás z ruky, nezoufejte. Na webu Českého hydrometeorologického ústavu najdete informace i o stavu dalších tuzemských přehrad.

Témata: Vranov nad Dyjí Voda koupání ČHMÚ