Tereza H. má zase naději: Tohle slibuje nový právník!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. června 2020 10:30

Tereza H. stále věří tomu, že u pákistánského soudu prokáže svou nevinu. V těchto dnech získala důležitého spojence. Podle dostupných informací má nového právníka, který by ji měl pomoci dostat na svobodu.

Uplynulo už téměř dva a půl roku od chvíle, kdy celníci zadrželi Terezu na letišti v Pákistánu a v jejím zavazadle nalezli téměř 9 kilogramů heroinu. Ačkoliv si ona sama dál stojí za tím, že je nevinná, soud ji poslal na téměř 9 let do vězení. Teď se čeká na odvolací řízení.

S novými informacemi o jejím případu přišel v těchto dnech server hlidacipes.org. Odsouzená Česká má nového a světoznámého právníka. „Po pečlivém prostudování případu Terezy Hlůškové a přípravě jejího odvolání věřím, že ji vrchní soud v Láhauru propustí na svobodu,“ řekl webu pákistánský advokát Saif ul Malúk.

Právní zástupce neprozradil, na čem hodlá obhajobu postavit, domnívá se ovšem, že původní rozsudek má slabé základy. Věří proto tomu, že se mu ji podaří dostat zpět do Česka, o čemž Tereza už dlouho sní.

Ona sama výměnu advokáta vítá a novému zástupci bezmezně důvěřuje. „Mám nového právníka. Ten starý jen mluvil a sliboval a snědl peníze,“ napsala serveru Hlůšková.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán