Smrt holčičky (†8) v řece: Svědkyně promluvila! Takhle došlo k tragédii!

Povodně v Česku (červen 2020)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. června 2020 10:22

Po vydatných deštích teklo o víkendu v Morávce mnohem víc vody, živel bohužel připravil o život teprve osmiletou holčičku, se kterou se převrhl raft. Svědkyně popsala, co se na místě tragédie stalo.

Asi vůbec nejtragičtější událost víkendových povodní v Česku se stala v neděli odpoledne na Frýdecko-Místecku. Muž se dvěma dětmi tam vyrazil na řeku Morávku, ve které bylo víc vody než obvykle. Skončilo to tragicky. Raft se s nimi převrhl a osmiletá holčička za to zaplatila životem.

„Voda pod splavem mlela vodácké vybavení. Pádla, přilbu, doufala jsem, že to jen někomu uplavalo. Ale pak voda vypustila zřejmě tělíčko. Nebylo to vůbec vidět, na hladině byla jen záchranná vesta,“ řekla svědkyně dle webu blesk.cz TV Polar.

Život během záchranné akce riskovali také hasiči. Podle informací serveru idnes.cz skočili do vody zcela automaticky, navzdory zákazu. Dva muži se navíc obešli bez jištění záchranným lanem. Holčičku se jim podařilo vytáhnout z vody, nakonec to ale nebylo nic platné.

Záchranáři sice dítě začali oživovat a po necelé hodině se jim podařilo činnost srdce obnovit, stav osmileté dívky byl ale nadále kritický. Školačka po převozu do nemocnice zemřela. Během červnových povodní už zemřelo nejméně osm lidí.

Témata: Povodně Moravskoslezský kraj Hasiči Policie ČR